minus83kg

Alla inlägg under september 2009

Av Ana Fryksmo - 10 september 2009 19:36

Har precis kommit hem från kliniken, doktorn har inspekterar operations såret och allting så fint ut.

Han tycker att jag ska gå framåtlutad med stavar men vi får se hur det blir med stavarna. Jag är lite löjlig och vill helst inte gå med stavar i stan lite fåfäng e jag faktiskt men det går kanske att arbeta bortFlört. Vi tog en liten promenad  inne i helsingborgcentrum och fick för oss att vi skulle testa att äta suchi, Vegetariskt för mig då men jag halvåt en liten bit och det räkte för att jag skulle bli illamående. Anderas älskade suchin och tur var jo det för att han fick äta upp min oxå. Magen ser väldigt fin ut men jag vill inte ropa glädje för tidigt,det är väl en slags försvarsmekanism så att jag inte blir för ledsen om något skulle gå fel eller om magen skulle bli ful

 Det har varit en lång och tung dag och nu är det dags att vila Kyss


  

Av Ana Fryksmo - 9 september 2009 13:46

  


Jag är ganska utråkad och gubben är iväg på träningen, kan inte hjälpas att jag blir lite avundsjuk på honom. Nåja det är väl bra att en av oss får gjort något rolig och vettigtTungan ute

                                 '

                                                  






                                                           





                                              

viktminskning


 Jag tror att  det är viktigt att man får i sig alla viktiga näringsämnena som Kolhydrater,protein och fett, även Vitaminer,mineraler och vatten har viktiga funktioner i kroppen.

Jag följer oftast  viktväktarna och SLV (Svenska livs medelsverket) men ibland så få jag för mig att jag vill ha snabba lösningar men det som händer då är att min träning och mitt humör blir lidande, dock så försöker jag alltid att hålla mig inom rimliga gränser så att jag inte gör mig själv illa. Tex så är allt under 1200 kcl svält så det är inget jag ger mig på och inte heller ger jag mig på en massa olagliga piller även om jag förstår att man tar drastiska metoder i ren desesperation. Men det är inte lönt att var smal om man gör sig själv illa, meningen är jo att man ska må bra och vara nöjd med sig själv. Jag har  lyckats gå ner mina störiga bekvämlighets kgn men gått upp de lika fort igen, så igentligen så fattar jag inte varför vi så gärna vill ha snabba lösninga när det är så mycket bättre att det går sakta men säkert. Ibland så kan jag undra vaför somliga som har gått ner en hel del äventyrar sin viktminskning med att försöka sig på snabba lösningar. (Det gäller även mig själv) Nu ser allting väldigt klart ut men så fort jag hänger upp mig på de där kgn så är det bara det jag ser. Jag säger absolut inte att det är fel om man har fått medicin  utskrivet pga kraftig övervikt men läkar uppsyn. Gastric by pas är en väldigt bra metod för de som försökt allt men inte lyckas, det är inget att skämmas över,man är varken svagare eller sämre för det. Min svärfar står i kö  för en Gbp operation som förhoppningsvisst sker i år. För till fället går han på Endokriniken (på sjukhuset i malmö) för att gå ner lite  i vikt före operationen, då han har kraftig övervikt. Detta är vi mycket glada över eftersom vi gärna vill ha honom i livet några år till. Det absolut bästa vid kraftig över vikt är att ta hjälp av en läkare. Med varierad kost kan man vara säker på att man får en balanserad kost av de olika näringämnena,kroppen mår bäst av att äta tre huvudmål om dagen och ett eller några mellanmål per dag. Jag tror att om man låter bli något av närings ämnena så kan man få konsekvenser i långa loppet.

Av Ana Fryksmo - 9 september 2009 09:50

   


Äntligen en lite höst promenad visserligen på ca 500m men det kändes som en mil. Jag måste gå framåtböjd så att det inte drar i stygnen och då känns det lite i ryggen men hellre det än att det känns i stygnen, tur att man inte träffade på någon man känner för det var ganska pinsamt att gå framåtböjd. Det gjorde mer ont än jag hade trott att det skulle göra att promenera men inte så ont att jag lider. Kyss

Jag ska till kliniken imorgon igen så att Pär kan se op såret.

Jag känner mig som ett väl inslaget paket med korsetten men det är tur att jag har den så att jag kan röra mig och andas, något annat som är tur är vädret som är lagom blåsigt och lagom varmt för ärligt talat så hade jag inte stått ut att ha korsetten om det hade varit lite varmare.Sen så kan jag inte vara annat än lycklig över att solen skiner :)

Av Ana Fryksmo - 8 september 2009 11:46

Känns helt skumt att gå runt med en ful och tight korsett men den gör jo nytta sägs det.

Normaltsätt så är jag ganska aktiv men nu så är jag begränsad i min aktivitets förmåga och jag borde inte klaga eftersom jag har valt det helt själv.Jag kan  inte förneka att jag längtar efter gymmet  eller mina jogging turer även om det kommer att bli desto roligare att träna när jag äntigen får se resultaten efter hård

träning utan en massa extra hud som är i vägen.Det är trist att bara gå runt i myskläder hemma. Det hade varit fint att gå lång promenad och

klä upp mig för att fika eller shoppa med vännerna, men allting har sin tid.Jag är  glad och tacksam att jag fick sova gott hela natten och att smärtorna är minimala.

Självklart  så var jag tvungen att tjuvkika på magen och den ser jätte fin ut fast jag bör inte dra slutsatser så här tidigt,det borde erfarenheten ha lärt mig men det e svårt att låta bli.Jag måste säga att jag är mycket nöjd med reduceringen på armar, bröst och lår.  Förhoppningsvis så kan

jag lägga allt detta bakom mig och gå vidare med mitt liv utan att hänga upp mig på att jag ser ut som ett russin.

 Jag kanske låter lite bisarr och önskar att jag kunde ta allt med en nypa salt och inte behövt må så dåligt över att min kropp blivit så utömd,ibland så önskar jag att jag kunde varit nöjd och säker med min kropp och accepterat den som den blev efter viktnedgången. Nu är jag som jag är och tror att jag kommer att må bättre när jag kännner mig "normal"


  

Av Ana Fryksmo - 7 september 2009 19:47

Har varit på kliniken och tagit bort dränen och de där jäkla bandagen så nu har jag bara tejp och min korsett även om korsetten e obehaglig så är det ingenting mot vad bandagen var, plus att jag jo vet att det kommer att kännas skönt med korsetten när jag väl vant mig.

Doktorn tyckte att det såg fint ut och jag såg otroligt pigg ut som vanligt ;)

Jag känner mig ganska pigg och smärtorna har varit hel ok idag,som tur är har jag sovit jätte bra i natt.

Jag drömde om broloppet och det var så helt tungt och underbart att springa så när jag vaknade så var jag i värsta extasen. Tack vare min dröm så har min dag varit toppen!


Av Ana Fryksmo - 6 september 2009 11:11

Har haft en fruktansvärd natt med väldigt dålig sömn många smärtor och en massa nojor som surrarde runt mitt huvud men nu e det mycket bättre men jag hoppas verkligen att resultatet blir bra denna gången för jag vet inte om jag pallar gå igenom fler operationer.

Förra buk operationen gjorde knappt inte ont fast då rörde de inte muskulaturen och så blev jag jo jätte sjuk men absolut väldigt få smärtor.


Min fina mami kom hit igår och tog hand om mig och kommer hit idag och lagar go mat till mig även om maken är hemma och jag är 29 år så är jag jo ändå hennes minsting och hon vill så gärna ställa upp för allt och alla speciellt för mig då. ;)

Älskar min mamma!


Måste nog skriva upp allt vad jag äter så jag vet att jag får i mig tillräkliga proteiner och inte slarvar med fettet,vitaminer. Kolhydrater slarvar jag inte så mycket med. Jag måste gjöra allt i min makt så att allting läker fint och så att jag slipper infektioner  som jag med all rätt har sån rädsla för.

 Vill inte  äta för mycket så att magen sväller för då gör det ännu mer ont

men samtidigt så behöver man all näring när man är ny opererad.


Jag är jätte glad att jag har opererats men det blir lite oroligt för mig så mycket tid och tänka och jag har väl inte världens bästa självfortroende och självkäsla alla gånger.  Jag vet om att jag ändå är lite små mullig och att denna operationen kommer att bli en markant förbättring men långt ifrån perfekt.Målet e jo att se så normal ut som möjligt och inget annat så jag får inte låta min fantasi skena iväg, för tro mig jag har väldigt vild fantasi förmåga.

Av Ana Fryksmo - 5 september 2009 12:28

Jaha då var operationen över och allting gick bra,de tog bort 1,2kg hud

och min hud har blivit så tunn efter viktnedgången att det hade det lite tufft men så klart att Pär fixade det,normalt sätt så använder min läkare inte drän men valde  att göra det eftersom det var så mycket och detta med tanke att jag har gjort en bukplastik tidigare som ja ni vet.

 Han fick skära ganska långt ut på sidorna och en bit upp mot naveln.

Jag antar att det blir väldigt mycket hud när man har gått ner så mycket

i vikt,jag har jo trotts all gått ner över 83kg min högsta vikt som gick och se var 150 för innan så gick inte våra vågar högre men jag antar att jag var närmare 160 kg om jag går efter måtten. Men när jag väl vägde mig hos läkaren visa den 155kg och när jag skrev in mig på vv hade jag gått ner till 147 så det är väl den vikten jag brukar räkna.

Jag mår jätte bra har så klart smärtor men inget som knäcker mig.

 Eftersom jag fick komma hem samma dag så får jag återvända dit på måndag så Pär kan ta bort mitt drän och bytta bandage.


Jag känner mig trygg eftersom jag litar på Pär och om jag följer hans instruktioner så bör allt gå bra.Normalt sätt så får nman antibiotika på operationsdag och ett par dagar efter men jag ska ta antibiotika i två veckor  för att undvika onödiga risker.

Det ska bli spännandet och se resultaten,nu känns det som om jag har gjor 10000 situps minst ja som en jävla träningsvärk borsätt från det och jag måste gå böjd framåt så mår jag jätte bra :)


Även om det sägs att huden drar ihop sig med åren så stämmer det inte för alla,jag gick inte ner i vikt snabb och jag tränade stenhårt och nu har jag legat runt samma vikt i flera år och huden var lika oelastiskt för det så för min del så var operationerna de självklara valen :)

OP

Av Ana Fryksmo - 4 september 2009 05:25

OPERATIONDAGS1

Då var det operation dags och jag känner mig lugn och alla nojorna tycks vara som bortblåsta,nu vill jag mest att tiden ska gå fort som tusan.

Måste gå in och duscha med descutan så ja bli ren :) ha ha

 07.20 ska Per rita på min mage och sen e det nedsövning som gäller

Muskulaturen ska spännas "även om jag har fina muskler:)"  och överbliven hud ska skäras bort och så kommer jag faktiskt hem  i kväll

någon gång efter uppvaket och jag kommit igång.


Kramizar i mängder :))


Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Hälsa


Skapa flashcards