minus83kg

Alla inlägg under januari 2010

Av Ana Fryksmo - 9 januari 2010 08:22

God morgon!

Jag är jätte sömnig men det är bara till att vakna för om e kvart måste jag dra till friskis. Gubben och jag ska på indoorwalking för första gången så det är lite spännande. Jag tycker att jag har blivit så himla duktig på gå på pass och träna i grupp men det är klart att jag inte har varit på något pass allena så det börjar kanske bli dags för att gå på något pass helt själv men jag får ta ett steg i taget.

Jag brukar tycka att det är jobbigt att träna i grupp speciellt om jag  inte känner någon men det funkar bra om jag bara tar mig dit, jag flippar inte ut eller nåt men det känns jobbigt. Idag känns det tryggt och bra för jag har Andy med mig.

later  

Av Ana Fryksmo - 8 januari 2010 19:41

Det blev 8 svettiga km löp på bandet,det kändes tufft men skönt det är jo ändå typ 1-2 veckor sedan jag sprang senast. Min stora plan är att hålla mig frisk och stark så jag inte missar så mkt träning så därför så ligger jag på jämn vikt för tillfället ca (2000 kcl) så ja är riktigt stark och tränad till min 30 årsdag i mars

hellre xtra kg i muskler än i fett ;)

Dagen middag blev sojabitsgryta med grova grönsaker och krossade tomater basilika oregano vegetalkrydda och vitlök med lite fårost och en skiva bröd

Smaken var ljuvlig! (ca 500 kcl portionen med allt)

God natt och Sov gott

Av Ana Fryksmo - 8 januari 2010 05:44

  

Äntligen fredag!

Ja då var det ännu en spännande arbets dag men när den är slut så är jag lång ledig eller ja jag är fri i 3 dagar och det ska bli jätte skönt. På schemat står det träning och vardagsmotion, glöm inte att vardags motionen nästan är viktigast!

Själv så ska jag promenera en bit hemåt,hoppa av bussen ca 2km tidigare så i stället för att byta buss så går jag den lilla biten .

ses senare


Av Ana Fryksmo - 7 januari 2010 21:28

  


Äntligen så har jag tränat stenhårt, passet var så hårt att en liten kvinna kräktes  det kallar jag för träning ;). 90 minuters kibox plus vardagmotion och nu är jag helt slut.

Dagens middag blev het morotssoppa med sojafileer och sallad och till kvälls fika efter träningen blev det 2 grova mackor med keso och äpple.

Jag äter 6 mål om dagen 3 stora och tre små men det viktiga är jo att ligga inom en rimlig kalori nivå och jag bör ligga på 2000 kcl om jag ska hålla en jämn vikt

1800kcl om jag vill gå ner sakta och 1500 kcl om jag vill å ner fortare. Jag lägger mig aldrig under 1400kcl och allt under 1000kcl är svält och rent av farligt. Man behöver äta ordentligt om man tränar.

God natt och sov gott   


Av Ana Fryksmo - 7 januari 2010 06:00

  

God morgon i kylan då var det dags och arbeta men vardags motionen få vänta till min rast, nu ska jag äta upp min joghurt med keso och banan så ses vi senare

och kom ihåg att det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder :)

Av Ana Fryksmo - 6 januari 2010 20:25

God kväll!

Idag blev det åter en lång promenad då jag jobbade kvällen så kände jag inte riktigt för att gå och träna men det var skönt med en promenad ute i kylan.

Idag blev det kickärtsgryta,brysselkål och sallad till middag.

Det är mkt viktigt som vegetarian att se till att man får i sig alla närings ämnena i mitt fall e det specielt viktigt med protein för att det kan jag slarva med ibland dock sällan men det händer. Jag måste bara påpeka att om man vill gå ner i vikt så ska man minska sina portioner för även nyttig mat innehåller kalorier. En på mitt jobb fick för sig att bara man äter nyttigt så minskar man i vikt men man måste tänka på hur mkt man äter oxå sedan så skadar det inte att röra på sig för en lyckad viktminskning.

Jag är lakto ovo vegetarian vilket innebär att jag äter all från växtriket, ägg och mjölk. Det fungerar jätte bra att träna på vegetarisk kost men det krävs jo att ta reda på lite fakta och planering . Det är bra att kompletera sina måltider med  vegetabiliska oljor, nötter och mandlar som innehåller mkt nyttigt fett och fina mineral ämnen

sedan så får man inte missa kolhydrater om man tränar. Att få i sig fullvärdigt protein är mkt viktigt så för mig är det lätt eftersom jag dricker mjölk och äter ägg. protein e jo liksom kroppens byggstenar och är nödvändigaför kroppen ska kunna återhämta sig och bygga muskler.

Som vegetarian är det viktigt att kombinera sin kost rätt för att få i sig fullvärdigt protein

tips

ris och böner

ris och sojamjöl

majs och ärtor

linser majs ris

mm

 Men tänk på att om du är ute efter viktminskning så kräv det att du äter mindre kalorier än va du gör av med.

 sov gott   

Av Ana Fryksmo - 5 januari 2010 22:59

tja!

Äntligen har jag plockat bort jul pyntet och städat så nu är det fint i min lilla våning igen och det känns helt underbart.

När jag väl kom till gymmet som normaltsätt har öppet till 2200 så var det på väg att stänga eftersom det är en röd dag imorgon,snacka om jag blev på pisse dåligt humör nåja, vi tog oss en 80 minuters promenad så att vi fick rört på oss lite iaf

och jag kan säga att det var svinkallt.

Dagens matips få bli het linssoppa som är nyttigt och värmande gott.

Gosnatt och sov gott

Av Ana Fryksmo - 4 januari 2010 20:52

     


 Här e lite bilder från nyår trotts att jag jag mådde pest så måste jag jo självklart fira, lite blek mag ont och frusen men man får inte roligare än man gör det och jag ja hade en lugn och alkoholfri men mkt trevligt slut på förra året

och nu väntar ett nytt år med massa spännande  träning och saker att uppleva!

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Hälsa


Skapa flashcards