minus83kg

Alla inlägg den 21 augusti 2010

Av Ana Fryksmo - 21 augusti 2010 08:57

God morgon!

Känner mig ganska så pigg idag även då jag har ganska ont, säckade i hop på hemvägen i hissen igår blev lite rädd  men det som inte dödar härdar. Detta är trots allt den minsta operationen jag har gjort hittils och antagligen minst smärtsamma. På uppvaket så mådde jag väldigt illa men vaknade naturligtvist upp kvickt och behövde kissa,det ska man helst göra innan man blir hem skickad. Min läkare berättade att jag hade haft stora kapslar under bysten och på sidan och att vi nu hoppades på att det inte skulle ske igen men att det finns inga garantier efter som det är kroppens beslut och det kan bero på många ting och att förr så trodde man att man bara kunde få kapsel bildning inom ett år men enligt nya studier så visar det att man kan få det efter 10 år.

 Oavsett vilken operation man genomgår så finns alltid risken att drabbas av en komplikation. När man genomgår en bröstoperation så är just kapselbildning/kapselkontraktion en av de risker som de flesta har hört talas om och oroar sig för. 

kapselbildning
När man får ett främmande ämne inopererat i kroppen så försöker kroppen försvara sig mot detta. Det görs genom att kapsla in implantatet i en ärr vävnad.

Många patienter oroar sig för kapsel bildning men det är ändå inte så vanligt och inget man behöver gå och tänkta på i onödan.


Om kapseln drar ihop sig eller krymper jämnt kommer bröstet att se normalt ut men kännas hårt. Om kapseln drar ihop sig ojämnt kan ett eller båda implantaten tryckas ur läge och en deformation uppstå. I de lägen en onormalt stor och tjock kapsel bildas kan brösten bli hårt och deformerat detta kan också vara smärtsamt. Det kan innebära att ena eller bägge brösten blir hårda och ibland ojämna. Det kan ömma och vara väldigt psykiskt jobbigt. I de fall detta händer så krävs oftast en reoperation. Där öppnar man upp snittet igen och tar bort den felaktigt skapade kapseln. Efter detta är gjort så startar kroppen skapandet av en ny kapsel. Förhoppningsvis en tunn och mjuk sådan. Om något av detta händer så ta kontakt med din kirurg som bör se ganska kvickt om du har fått kapsel bildning.

Presentation

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9
10
11 12 13
14
15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25 26 27
28
29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Hälsa


Ovido - Quiz & Flashcards